Veel vrouwen vinden het fijn om lekker naar de schoonheidsspecialist te gaan. Zo worden ze helemaal verzorgt van top tot teen en hebben ze echt even een lekker dagje voor hunzelf. Daarnaast zijn er ook best veel jonge vrouwen die als droom hebben om een eigen schoonheidssalon zouden willen openen. Om deze droom uit te laten komen is het wel handig om eerst in een schoonheidssalon te gaan werken zodat je ook nog veel kan leren van je collega’s en je rustig alles kunt leren. Daarnaast moet je eerst ook een opleiding doen om een schoonheidsspecialist te kunnen worden.

Wat leer je bij de opleiding

Een opleiding tot schoonheidsspecialist is heel uitgebreid. Je leert namelijk echt alles van het vak. Na de opleiding kun je alle onderdelen bij de schoonheidssalon uitvoeren. Deze onderdelen zijn: anatomie, pathologie & fysiologie, gelaatsverzorging, lichaamsbehandelingen, manicure, pedicure, make-up, ontharingstechnieken, massage, productleer en een introductie van plastische chirurgie. Daarnaast leer je ook over de salon zelf en de veiligheid & hygiëne. Het is natuurlijk heel fijn dat je alles leert bij de opleiding omdat je zo ook kunt kijken wat je het leukste vindt om te doen. Zo kun je bij je toekomstige werk ook aangeven waar wat je het meeste wil doen in de salon. Verder is het heel handig om alles geleerd te hebben omdat als je later een eigen salon wil openen, je zelf in ieder geval elk onderdeel kan doen. Ook is het natuurlijk fijn als je bij jezelf je manicure of pedicure kan doen.

Waar kun je de opleiding doen

De opleiding kun je op heel veel plekken doen maar voor mensen in de randstad is het aan te raden om de schoonheidsspecialist opleiding amsterdam of schoonheidsspecialist opleiding rotterdam te doen. Daarnaast heb je in de randstad ook nog de opleiding in Utrecht en Den Haag. Verder in Nederland kun je de opleiding nog doen in Apeldoorn, Eindhoven en Nijmegen. Als je in België woont kun je ook de opleiding doen, zonder al te veel te moeten reizen. Het is namelijk zo dat er ook opleidingen te volgen zijn in België. Namelijk in de steden Antwerpen, Gent en Hasselt.

Kosten en duur van de opleiding

De kosten van de opleiding is voor België en Nederland verschillend. In België kost de opleiding 1599 euro en in Nederland kost de opleiding 1799 euro. Het is mogelijk om gespreid te betalen in 3 termijnen. Je betaald dan eerst 50 procent en daarna twee keer 25 procent. Als je de opleiding doet zijn de online syllabus en je diploma bij de prijs inbegrepen. De duur van de opleiding kan verschillen omdat je zelf kan aangeven welke lesindeling je prettiger vindt. Zo kun je kijken wat er bij jouw leven het beste past. Je hebt de avondreeks waarbij je 26 weken bezig bent. Hierbij heb je 1 lesavond per week van 18:30 tot 22:30. Verder heb je de dagreeks die 18 weken duurt. Hierbij heb je één lesdag per week van 10:00 tot 16:00. Ook heb je de summerschool van 18 dagen waarbij je meerdere lesdagen per week hebt van 10:00 tot 16:00. Bij de summerschool kun je echter niet in termijnen betalen. Hierbij moet je 14 dagen voor de start van de opleiding het geld al betaald hebben. Ondanks dat je de duur per lesindeling verschilt is de studiebelasting wel hetzelfde. Je hebt namelijk ongeveer 108 contacturen en 54 uren zelfstudie. Het fijne is dat je de opleiding dus ook kunt volgen als je bijvoorbeeld nog op school zit of een baan hebt. Ook kun je de opleiding snel afronden door middel van de summerschool.