Sinds je klein bent vind je het al leuk om mensen te bedienen en mensen te helpen. Je speelt graag obertje met je vriendinnetjes en bent altijd kwijt, want je staat met iedereen te praten. Je hebt al vroeg voor ogen wat je namelijk voor beroep wilt gaan doen, hotel management. Om dit beroep uit te oefenen moet je hiervoor eerst naar de hogere hotelschool. Je gaat dan leren om een expert te worden in gastvrijheid en je gaat leren hoe je een thuis voor gasten kan creëren.

Wat kun je allemaal met de opleiding hogere hotelschool?

Het is natuurlijk logisch dat wanneer je de hogere hotelschool hebt afgerond, je aan het werk kan in verschillende hotels. Denk hierbij aan hotels in het binnenland, maar ook in het buitenland. Je kunt naast de opleiding hogere hotelschool ook een andere taal leren dan Nederlands. Hiervoor zorg je ervoor dat je je opties qua hotel waar je later wil werken verbreed. Het is natuurlijk voor de hand liggend dat je dus in een hotel gaat werken, maar je kunt ook bij andere hospitality georiënteerde organisaties terecht. De opleiding is dus erg breed.

Iets anders dan een hotel

Denk bijvoorbeeld aan advies- of managementfuncties binnen een bedrijf. Je leert namelijk bij de hogere hotelschool hoe je mensen moet aansturen en hoe je als team samenwerkt om het zo comfortabel mogelijk te maken voor gasten die in het hotel komen. Deze kwaliteiten kun je ook gebruiken binnen een bedrijf. Je kunt medewerkers aansturen en ook zorgen voor een goede werksfeer op de werkvloer. Daarnaast kun je ook denken aan catering, binnen de opleiding hogere hotelschool leer je namelijk ook hoe je de catering moet verzorgen. Dit hoeft dus niet persé in een hotel te zijn, maar dit kan ook bij verschillende evenementen. Den bijvoorbeeld aan lezingen, maar ook aan festivals of zaal feestjes.

Hotelschool en zorg

Maar ook binnen de gezondheidszorg kun je terecht als je de hogere hotelschool hebt gedaan. Je leert natuurlijk hoe je met gasten om moet gaan. Dit hoeven dus niet per se gasten te zijn van een hotel, maar kunnen ook gasten zijn in de bejaardenzorg of revalidatiezorg. Je kunt dus heel veel kanten op met de hogere hotelschool, maar het is wel voornamelijk dat wanneer je voor deze opleiding kiest je vaak ook in een hotel gaat werken.

Wat leer je op de hogere hotelschool?

Op de hogere hotelschool heb je een gevarieerd vakkenpakket. Deze bestaat uit theorie en praktijk. Denk bij de theoretische vakken aan bijvoorbeeld bedrijfskunde, management, organisatie, budgetteren, inkoop, kwaliteit, marketing, sociale hygiëne en Engels. Als je kijkt naar de praktijk, ga je dus binnen verschillende organisaties aan de gang in verschillende functies. Zo ga je dus de catering verzorgen, maar ook mensen aansturen in wat ze precies moeten doen. Daarnaast ga je ook echt contact maken met klanten, bijvoorbeeld mensen ontvangen bij een balie en hun helpen met de reservering.

Bezoek open dagen

Welke opleiding er precies bij je past kun je zelf uitzoeken. Bezoek zoveel mogelijk open dagen van verschillende scholen zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende scholen. Je kunt dan meteen zien wat de scholen bieden en je hebt er ook meteen een gevoel bij. Zo kun je goed kijken wat er bij je past en wat er niet bij je past.