Een webshop beginnen is leuk. Maar al snel lopen de meeste online ondernemers tegen dezelfde vraag aan: hoe krijg ik meer waardevolle bezoekers naar mijn webshop? Het antwoord op die vraag kan heel divers zijn. Feit is dat je aan de slag moet met online marketing. SEO marketing is één vorm van online marketing die je kunt inzetten om meer relevante bezoekers naar je webshop te krijgen. Hoe je het beste kun beginnen met SEO marketing voor een nieuwe webshop leggen we uit in dit artikel aan de hand van 3 praktische tips.

Tip 1: Maak gebruik van Google Search Console

Google search console is een gratis tool van Google. Je kunt een account aanmaken, je website verifiëren en je krijgt inzicht in hoe je website presteert in de zoekresultaten van Google. Zo kun zien op welke zoektermen een webshop zichtbaar is, met daarbij het aantal vertoningen, kliks en rankings. Cruciale informatie zodra je aan de slag wil met SEO marketing.

Verder is het belangrijk om de sitemap van een webshop in Google search console te plaatsen.

Tip 2: investeer in goede content

Het goed (SEO) inrichten van een webshop gaat iets verder dan een paar categorieën aanmaken en producten toevoegen. Zeker wanneer er producten worden verkocht in de webshop, die ook door via andere webshops verkrijgbaar zijn. Belangrijk is dat je investeert in goede en relevante content. Zoals uitgebreide productomschrijvingen. En relevante tekst per categorie. Belangrijk is dat deze teksten in eerste instantie geschreven worden de bezoekers een stap verder te helpen en te voorzien van relevante informatie.

Als dat het geval is, zal Google de webshop belonen met een betere ranking.

Tip 3: Bouw aan je autoriteit

De zichtbaarheid van een webshop in de zoekresultaten van Google is tegenwoordig voor een groot deel afhankelijk van autoriteit. De autoriteit van een domein kun je verhogen door plaatsen van links. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd.

Met linkbuilding zorg je ervoor dat andere websites een link plaatsen naar een specifieke pagina. Dat kan de homepage zijn. Maar kan ook een belangrijke categoriepagina zijn.

Er zijn verschillende mogelijkheden om die links te verzamelen. Eén daarvan is aanschaffen van linkbuilding pakketten. Je koopt dan een pakket met daarin relevante backlinks.