Hosting

Allereerst is het belangrijk om te weten wat en hoe je je website gaat hosten. De vraag die je jezelf kunt stellen is:  ‘welke hosting service ga ik gebruiken?’

 

Recensies

Het is belangrijk om de gebruikerservaringen van andere te delen. Om dit te doen kan je een kopje toevoegen met de gebruikerservaringen van anderen, hierop delen zijn hun ervaring op jouw site. Dit wekt zowel vertrouwen op en is goed voor de SEO van de website waar je op google te vinden bent.

 

Contact

Zorg ervoor dat het maken van contact eenvoudig kan op de website. De gebruikers willen een opmerking of klacht al gauw gaan aanmelden en willen hun opmerking kwijt.

 

Actieknoppen

Actieknoppen zijn knoppen waarop de gebruiker actie onderneemt. Bijvoorbeeld iets in een winkelwagen plaatsen of iets betalen/opzoeken. Om dit duidelijk aan te geven is het belangrijk om de actieknoppen duidelijk aan te geven. Dit kan door het gebruik van een kleur. Bijvoorbeeld felgroen dat vaak wordt gebruikt voor de winkelwagen knop. Of rood voor iets dringends zoals een melding of een klacht melden.

 

Afbeeldingen en foto’s

Duidelijke foto’s en afbeeldingen zijn een must voor een goede website. Dit behoort zowel relevant te zijn als het gebruik van scherpe foto’s. Met relevantie is het bijvoorbeeld de bedoeling dat een webpagina van een tandarts niet een foto van een auto laat zien maar iets gerelateerd aan de tandartsen branche.

 

Connecteer met Google

Het is belangrijk dat de pagina gekoppeld is aan Google. Hierop is jouw site zichtbaar voor klanten als zij een zoekterm intikken op de search pagina. Ook is de locatie te zien op Google maps, handig als je een winkel hebt en iemand de route of de openingstijden van de winkel wilt weten.

Tot slot is het vooral ook een eigen smaak, het is tenslotte jouw bedrijfswebsite. Vindt je de website niet passen met bijvoorbeeld de kleur in de winkel, pas hem dan aan dat zorgt voor een betere herkenbaarheid.